Leuke hebbedingetjes die je zeker in huis moet hebben

Hebbedingetjes

Er zijn ongetwijfeld heel wat spullen die je in huis hebt, maar die je eigenlijk helemaal niet meer gebruikt. Aan de andere kant zijn er waarschijnlijk ook spullen die je niet hebt, maar die wel in allerlei situaties van pas zouden komen. Gooi de dingen die je niet meer nodig hebt in de vuilnisbak zodat je plaats hebt voor de dingen die wel handig zijn.

Hang belangrijke documenten op met een magneet

Of je nu alleen woont of een gezin hebt met verschillende kinderen, er zijn altijd belangrijke documenten die je absoluut niet mag kwijtspelen. Denk maar aan rekeningen of toegangstickets voor bepaalde activiteiten. Wanneer je deze gewoon op tafel legt, is de kans groot dat deze op de een of andere manier toch in de papiermand zullen belanden tijdens het opruimen. Kies er daarom voor om deze documenten op te hangen met magneten op bijvoorbeeld je koelkast.

Magneten kunnen niet enkel praktisch zijn, ze kunnen ook mooi zijn. De tijd waarin je enkele ronde magneten had in verschillende kleuren is zeker verleden tijd. Je hebt heel wat verschillende mogelijkheden wanneer je naar magneten zoekt. Zo kan je er bijvoorbeeld zelf laten maken met foto’s van familie of vrienden. Ook magneten die als souvenir worden meegebracht uit de landen waar je op reis bent geweest, zijn nog steeds populair.

Naast de klassieke magneten, kan je ook magneetstrips aankopen. Dit hang je op een plaats die nog niet magnetisch is. De ene kant van de strip is magnetisch, de andere is zelfklevend. Zo kan je overal in huis magneten hangen als je dit wil.

Lamineer papieren om verkleuring tegen te gaan

Naast het niet kwijtspelen van belangrijke documenten, kan je ervoor kiezen om documenten die je lange tijd zal moeten bijhouden te lamineren. Wanneer papieren voor een lange tijd in het zonlicht liggen, wordt de inkt steeds lichter en lichter met als gevolg dat ze na een bepaalde tijd niet meer te lezen zijn. Indien je dit risico niet wil nemen, kan je ze lamineren.

De werking van een lamineertoestel is absoluut niet moeilijk. Je hebt enkel nog lamineerfolie nodig waarin je de documenten plaatst. Daarna zet je het toestel op en laat je het volledig op temperatuur komen. Zodra het toestel klaar is om te lamineren, steek je het document in het toestel en laat je het zijn werk doen. Door de warmte wordt de folie op het document gedrukt. Belangrijk detail is dat je dus enkel documenten lamineert waar je niet meer op moet schrijven. Er is geen mogelijkheid om na het lamineren de folie van het papier te krijgen en het document nog in zijn oorspronkelijke vorm te gebruiken.